Τι είναι η έκθεση βιβλίου?

Η ‘online έκθεση βιβλίου’ είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας που δύναται να οργανώσει κάθε σχολείο, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό ίδρυμα σε ολόκληρη τη χώρα. Η έκθεση βιβλίου στήνεται εξαρχής μέσω internet γεγονός που καθιστά την έκθεση εύκολα προσβάσιμη από όλους τους γονείς/κηδεμόνες ή και συγγενείς που θα κληθούν να συμμετέχουν.

Στόχος των online εκθέσεων βιβλίου είναι να φέρουν σε επαφή τα παιδιά και τους γονείς/κηδεμόνες με τα βιβλία και το διάβασμα. Μέσα από αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα τα οφέλη είναι πολλαπλά. Συγκεκριμένα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μαζί με τους γονείς τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και την προσωπική τους βιβλιοθήκη, ενώ ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναλαμβάνει να οργανώσει την online έκθεση βιβλίου, έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίσει δωρεάν τη δική του βιβλιοθήκη με τίτλους βιβλίων της επιλογής του.

Με πολύ απλά λόγια:

Ένας εκπαιδευτικός ή γονέας/κηδεμόνας αναλαμβάνει να στήσει την online έκθεση βιβλίου, επιλέγοντας εύκολα και γρήγορα τα βιβλία που επιθυμεί μέσα από το site του Bookberries.

Προσκαλεί τους γονείς/κηδεμόνες να συμμετέχουν ενεργά και να αγοράσουν βιβλία για τα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας έτοιμες προσχεδιασμένες προσκλήσεις, αφίσες, emails και συμβουλές που τους παρέχει η ομάδα του Bookberries.

Στο τέλος της έκθεσης ένα ποσοστό από τα χρήματα που θα έχουν συγκεντρωθεί από τις αγορές των βιβλίων είναι στη διάθεση του εκπαιδευτικού ιδρύματος με τη μορφή δωροεπιταγής.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα χρησιμοποιεί την δωροεπιταγή για να εμπλουτίσει δωρεάν τη βιβλιοθήκη του με βιβλία της επιλογής του.

Τα σχολεία είναι ο καλύτερος τόπος για να ξεκινήσει η αγάπη για τα βιβλία. Στις φιλότιμές προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων προς αυτήν την κατεύθυνση, συνεισφέρουν και οι online εκθέσεις βιβλίων.